SS - Student Start - UP

Proiectul SS – Student Startup - POCU/829/6/13/ 141745
Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. 
Solicitant: Hr Specialists SRL (HRS) 
Partener: Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin – ADAF, Bucuresti, Romania
Valoarea totala a proiectului este 9.645.255,46 lei din care 9.549.602,93 cofinantarea UE.

Prezentare proiect


Obiectivul general al proiectului/Scopul proiectului 

Obiectivul general al proiectului este cresterea numarului de studenti ISCED 5-7 (cu exceptia studentilor din anul I inscrisi la studii de licenta)  si doctoranzi care isi gasesc un loc de munca,  prin promovarea culturii antreprenoriale in randul a 344 de studenti ISCED 5-7 si doctoranzi si initierea de afaceri in regiunea de dezvoltare Sud – Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea).

Prin implementarea proiectului vor fi infiintate 17 firme in regiunea de dezvoltare Sud- Est si astfel cel putin 17 studenti ISCED 5-7 si doctoranzi isi vor gasi un loc de munca prin angajare cu contract individual de munca in propriile firme infiintate in cadrul proiectului. 

Efecte pozitive pe termen lung: 

1. Toti cei 344 de studenti si doctoranzi vor participa in perioada februarie-martie 2022 la cursurile de formare antreprenoriala – Competente antreprenoriale (40 ore, online) - derulate in cadrul proiectului si vor avea o perspectiva noua in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii prin demararea unei activitati independente. In cadrul acestui program de formare vor invata  sa realizeze propriul  plan de afacere, cu care vor participa la concursul organizat pentru studentii care doresc sa isi infiinteze propria afacere.

2. Participantii la concursul planurilor de afaceri, indiferent de rezultatul obtinut, vor avea experienta privind participarea la o astfel de competitie si vor primi un feedback specializat privind ideea de afacere pe care doresc sa o implementeze. 

3. Persoanele ale caror planuri de afaceri sunt propuse pentru finantare ( ajutor de minimis) vor avea loc de munca prin propria angajare cu contract individual de munca si vor crea alte locuri de munca (minim 4 in fiecare firma) in regiunea de dezvoltare Sud Est. 

4. Castigatorii vor participa la stagii de practica organizate in companii cu domenii de activitate  similare celor dezvoltate in planurile de afacere. 

5. Castigatorii vor participa la vizita de studiu organizata in Portugalia, in cadrul careia vor lua contact cu mediul de afaceri din aceasta tara si vor purta discutii cu antreprenori portughezi de succes.

6. Crearea a 17 firme si implicit a 68 de locuri de munca inseamna crestere economica pentru regiunea de dezvoltare Sud Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea), atat in ceea ce priveste rulajele financiare datorita clientilor si furnizorilor, dar si in ceea ce priveste ocuparea pe piata muncii a persoanelor angajate de firme, indiferent de statutul acestora.

Fiecare persoana doritoare sa faca parte din grupul tinta al proiectului trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii: 

"> a)   sa fie inmatriculata cel putin in anul II de studii de licenta; sa fie inscrisa in programul de studii universitare de licenta, de masterat sau de doctorat 
"> b)   sa aiba domiciliul/resedinta in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Centru, cat si in regiunea mai dezvoltata Bucuresti-Ilfov 
c.sa intentioneze sa infiinteze o afacere in Regiunea Sud-Est (judetele Buzau, Vrancea, Braila, Constanta, Galati, Tulcea)

Persoanele interesate vor fi selectate conform Metodologiei de selectie grup tinta, ce va fi elaborata si publicata in perioada urmatoare. 

Metodologia de selectie a grupului tinta va fi publicata pe toate canalele de comunicare, va asigura transparenta, echidistanta si obiectivitate, fiind intocmita prin respectarea egalitatii de sanse si non-discriminare, astfel incat niciun criteriu de discriminare sa nu fie invocat direct sau indirect in activitatea de selectie a grupului tinta. 

Concurs planuri de afaceri:

Absolventii cursului de competente antreprenoriale au posibilitatea de inscriere in concurs pentru una din cele 17 ajutoare de minimis de pana la 80.000 euro (bugetul este in lei si poate sa varieze in functie de cursul euro). Cele mai bune planuri de afaceri sunt selectate pentru finantare!

Conditii de inregistrare:

Conditii de eligibilitate planuri de afaceri:

  • 17 firme beneficiare de ajutor de minimis in urma concursului de planuri de afaceri
  • Finantare de pana la 80.000 euro ( bugetul este in lei si are valoarea fixa de 382 736.5 lei)
  • Creare a minim 4 locuri de munca ( minim jumatate de norma, 4 ore/zi)
  • Asigurarea implementarea proiectului pe o durata de 12 luni
  • Asigurarea sustenabilitatii proiectului pe o durata de minim 6 luni dupa finalizarea implementarii proiectului, inclusiv mentinerea locurilor de munca create in timpul implementarii in aceleasi conditii de salarizare si norma de lucru.
Rezultate intermediare selectie PA -proiect SS Student Startup ID 141745

Procedura si termenul de depunere contestatie se gasesc in metodologia de selectie planuri de afaceri.


INFORMATII PROIECT
Data start proiect
31-12-2021
Data finalizare proiect
31-12-2023
Program finantare proiect
POCU
Participanti
344 de studenti minim anul II de studiu licenta, masteranzi si doctoranzi ce doresc sa initieze o afacere in regiunea de dezvoltare Sud Est: județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea;
© Copyright ADAF 2023. Toate drepturile rezervate