Despre noi

Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin
 
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin este o organizatie nonguvernamentala infiintata in anul 2001 si are ca misiune promovarea si sprijinirea activitatii antreprenoriale prin aplicarea egalitatii de sanse. ADAF este membru fondator al Coalitiei Femeilor de Afaceri din Romania (CAFA), al Coalitiei Asociatiilor Femeilor de Afaceri din Balcani si al  Pactului pentru Ocupare si Incluziune Sociala in regiunea Bucuresti Ilfov.   Asociatia a infiintat 2 filiale  la Slobozia si Pitesti si o sucursala la Oltenita.

ADAF gazduieste un Centru de resurse pentru femei, constituit prin proiectul WefNet  si incheiat de-a lungul timpului acorduri de parteneriat cu asociatii similare din Varna-Bulgaria, Franta, Italia, Marea Britanie si Grecia. Este lider national pentru promovarea si atragerea de participanti la parteneriatul international Culturallia.
Din anul 2015 in cadrul ADAF functioneaza Centrul pentru initiere si dezvoltare  antreprenoriala.
In anul 2015 a incheiat  Protocoale de colaborare cu AJOFM Dolj, Gorj si Giurgiu precum si cu Directia Judeţeană pentru  Sport şi Tineret Dolj.
Sunt in functiune Protocoale de colaborare cu Centrul de formare profesionala din Pyrgos-Grecia si cu Camera de Comert si Industrie Ilya- Grecia.
 
 Obiectivele ADAF sunt:

  • Dezvoltarea culturii antreprenoriale si asociative in randul femeilor prin instruire si furnizare de informatii, consultanta si cursuri acreditate de ANC.

  • Implementarea egalitatii de sanse pe piata muncii

  • Incurajarea initiativei private si dezvoltarea capacitatii de actiune si a leadership-ului feminin

  • Implicarea in activitati de advocacy pentru imbunatatirea legislatiei si a climatului de afaceri

  • Dezvoltarea de parteneriate cu institutii publice si organizatii similare din tara si strainatate si intensificarea cooperarii trans-frontaliere cu femei de afaceri si asociatii ale acestora

Pentru indeplinirea acestor obiective si promovarea culturii antreprenoriale, ADAF s-a implicat in numeroase proiecte cu finantari europene si a dezvoltat parteneriate.


Membrele ADAF sunt femei care au initiat si conduc afaceri mari, mici si medii, sunt proprietare de intreprinderi sau manager in activitati care acopera o paleta larga de domenii: industria confectiilor,, import si distributie de medicamente, comert, IT&C, sanatate, transporturi, consultanta de afaceri, educatie, cercetare,  management resurse umane, contabilitate si audit,  s.a.

Consiliu Director

Consiliul Director al Asociatiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin este format din:

Dr. Cornelia Rotaru- Presedinte ADAF

Prof. Dr. Mariana Nicolae- Vicepresedinte ADAF

Gabriela Pipera- Vicepresedinte ADAF


© Copyright ADAF 2024. Toate drepturile rezervate