Ai varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani?
Nu ai un loc de munca?
Nu esti inscris intr-o forma de invatamant?
Ai domiciliul sau resedinta, in mediul urban sau rural intr-una din regiunile: Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia si Sud Est?
PROIECTUL EFORT-"Educatie, Formare, Ocupare, Responsabilizare pentru Tineri" ESTE PENTRU SI DESPRE TINE!
Ce ofera Proiectul EFORT?
· Cursuri de calificare profesionala
· Cursuri de competente antreprenoriale
· Evaluarea si certificarea competentelor dobandite pe alte cai decat cele formale
· Furnizarea de servicii specializate pentru ocuparea fortei de munca, respectiv medierea muncii
Daca ti-am starnit curiozitatea si doresti sa afli mai multe detalii despre proiect, ne poti contacta la numraul de telefon: 0735923691 sau la adresa de e-mail: neets@adaf.ro .
De asemenea, puteti completa Formuralul de preinscriere din link-ul de mai jos si va contactam noi
https://www.adaf.ro/ro/finantare-pentru-tinerii-neets.html
ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ – ADAF, în parteneriat cu ASOCIATIA OAMENILOR DE AFACERI ARGES si cu ASOCIATIA DE DEZVOLTARE ECONOMICO-SOCIALA –ADES,a implementat în regiunea de dezvoltare Sud-Muntenia, în perioada 25 ianuarie 2018 – 24 iulie 2021, proiectul„START ANTREPRENORIAT!”, cod SMIS POCU/82/3/7/106495.
Proiectul a fost finanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3. ”Locuri de muncă pentru toți”, obiectivul specific 3.7 ”Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”, prin schema Romania Start Up Plus.
Perioada de implementare a proiectului a fost de 42 luni, începând cu data de 25.01.2018 cu un buget total 8.830.942,56 lei.
Obiectivul general al proiectului a constat în susținerea creșterii ocupării în regiunea de dezvoltare Sud- Muntenia, prin dezvoltarea culturii antreprenoriale a persoanelor fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) și susținerea înființării, dezvoltării și menținerii pe piață a întreprinderilor cu profil nonagricol din zona urbană.
Rezultate obținute:
· 930 pliante distribuite si 170 afise tiparite si distribuite, 3 Roll-upuri.
· Au fost organizate 7 de seminarii de informare în fiecare județ al Regiunuii de Dezvoltare SV Oltenia, la care au participat 963 de persoane.
· Susținerea dezvoltării spiritului antreprenorial la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud- Muntenia prin formarea competențelor antreprenoriale pentru un număr de 312 de persoane. Au fost derulate 15 sesiuni de cursuri de dobândire a competențelor antreprenoriale, în cadrul fiecărui județ al regiunii de dezvoltare vizate prin proiect (în medie 20 participanți/stagiu de curs). Competențele dobândite de aceștia au fost certificate ANC. Toți membrii grupului țintă si-au îmbunătățit astfel competențele antreprenoriale și manageriale, devenind astfel capabili să întocmească planuri de afaceri.
· Conștientizarea a 312 persoane din grupul țintă privind temele de inovare socială, reducerea emisiilor de gaze, utilizarea eficientă a resurselor, îmbunătățirea utilizării TIC, egalitatea de șanse, dezvoltarea durabilă și non-discriminarea.
· 7 ateliere pentru conștientizarea și participarea activă a membrilor comunității, organizate în fiecare județ din regiunea de implementare a proiectului.
· În cadrul proiectului au fost realizate patru metodologii: Metodologia de selecție a grupului țintă, Metodologie selecție planuri de afaceri, Metodologie de monitorizare a întreprinderilor înființate și Metodologie de sustenabilitate a planurilor de afaceri.
· 37 planuri de afaceri selectate si finanțate.
· Persoanele selectate în vederea acordării ajutorului de minimis au participat la stagii de practică în întreprinderi reale, în scopul dobândirii de abilități practice în domeniul în care au demarat noua afacere, au beneficiat de consiliere, consultanță, mentorat pentru consolidarea și punerea în aplicare a planului de afaceri și au fost sprijiniți în scopul înființării afacerilor.
· Incheierea a 37 de contracte de finantare si acordarea de ajutoare de minimis.
· 76 de noi locuri de muncă create.
· Implementarea planurilor de afaceri finantate din fonduri FSE.
· Sprijinirea dezvoltării și menținerii pe piață a celor 37 de întreprinderi cu profil nonagricol din zona urbană înființate prin intermediul proiectului.
· Program de monitorizare a funcționării și dezvoltării afacerilor, inclusiv în perioada de sustenabilitate, pentru a minimiza riscul de eșec al acestora, precum și pentru a asigura dezvoltarea afacerilor, nu doar supraviețuirea pe piață.
· Distribuirea a 200 de brosuri de prezentare a firmelor infiintate.
Pentru informații suplimentare referitoare la proiect, vă rugăm să utilizați următoarele date de contact:
Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin
Adresa: București, str. Tudor Stefan nr.9, et.2, ap.2 sector 1, cod poștal 011614
Email: office@adaf.ro
In data de 10 decembrie 2020, ora 11:00, Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) a desfasurat conferinta de inchidere a proiectului “Implica-te in politici publice in afaceri!” cod SIPOCA 159/MySmis 2014 109897 cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020. Aceasta se desfasoara online, cu ajutorul aplicatiei ZOOM.
Activitatea centrala a proiectului a constat in elaborarea unei politici publice alternative la Legea 252/2003 privind Registrul unic de control al intreprinderilor care sa elimine procedurile manuale birocratice si sa dezvolte o platforma nationala on-line cu beneficii pentru antreprenori, institutii publice de control si legiuitor.
Activitatile implementate in cadrul proiectului au avut ca obiectiv “Cresterea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali pentru dezvoltarea de propuneri alternative la politici publice pentru afaceri, pentru facilitarea dezvoltarii antreprenoriatului prin implicarea activa a structurilor asociative la imbunatatirea proceselor decizionale orientate catre cetateni si mediul de afaceri”.
Grupul tinta al proiectului a fost format din reprezentanti ai ONG-urilor si partenerilor sociali.
La conferinta de inchidere a proiectului s-au prezentat informatii detaliate cu privire la politica publica alternativa propusa in cadrul proiectului si stadiul acceptarii de institutii publice.
Deasemenea, a fost lansat cadrul asociativ care va asigura sustenabilitatea proiectului dupa finalizarea implementarii:
- Coalitia pentru un mediu favorabil afacerilor;
- Trei retele tematice;
- Parteneriate intre ONG-uri si institutii publice.
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) este organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 2001, in calitate de beneficiar si lider de proiect a implementat proiectul “Implica-te in politici publice pentru afaceri!” in perioada 14.11.2018- 14.12.2020. Valoarea totala a proiectului este 927.922,20 lei din care valoare eligibila nerambursabila - 909.363,75 lei si cofinantarea eligibila a beneficiarului - 18.558,45 lei
Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!
In perioada 18.11.2020-17.11.2022, Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), in calitate de partener si Hr Specialists SRL (HRS) in calitate de beneficiar, implementeaza Proiectul AIM – Absolventi incadrati in munca, Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.
Activitatea centrala a proiectului consta in oferirea unor oportunitati, cum ar fi: participare la stagii de practica,burse pentru stagii de practica, participare la workshopuri: "Simulator de interviuri", “Meseriile viitorului si tehnologia informatiilor”, "Nediscriminare pe piata muncii si la locul de munca”, vizita de studii de bune practici in Portugalia, program de consiliere si orientare profesionala, unui numar de 184 de elevi inmatriculati in unitati de invatamant secundar (ciclul superior al liceului, filiera tehnologica) din Regiunile Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est, unitati de invatamant a caror oferta educationala cuprinde domeniile turism, alimentatie publica, comert, estetica, mecanica, nivel de calificare 4, invatamant zi, durata studii 4 ani, calificari profesionale – tehnician in turism, tehnician in gastronomie, organizator banqueting, tehnician in achizitii si contractari, tehnician in activitati de comert, coafor stilist, tehnician mecanic pentru intretinere si reparatii.
Activitatile ce vor fi implementate in cadrul proiectului au avut ca obiectiv facilitarea integrarii pe piata muncii, potrivit abilitatilor si motivatiei lor intrinseci, a 184 de elevi din ciclul superior al liceului (filiera tehnologica), in domeniile de pregatire profesionala turism, alimentatie publica, comert, estetica si mecanica prin 1) dezvoltarea si consolidarea unui parteneriat activ si eficient la nivelul Regiunilor Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia si Sud-Est intre HR Specialists SRL, Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin, unitati de invatamant secundar (ciclul superior al liceului, filiera tehnologica) si parteneri de practica, contribuind la imbunatatirea invatarii la locul de munca in formarea profesionala si cresterea implicarii partenerilor sociali in dezvoltarea sistemului de formare profesionala si 2) dobandirea competentelor necesare prin programe de invatare la locul de munca, beneficiind de o infrastructura imbunatatita a formarii si de o acumulare de bune practici la nivel international, in vederea asigurarii premiselor pentru participarea la o piata a muncii interne si internationale moderna, flexibila, dinamica si incluziva, contribuind astfel la realizarea obiectivului major al Strategiei Europa 2020 si anume cresterea ratei de ocupare.
Pentru inscriere in cadrul proiectului, fiecare potential beneficiar depune un set de documente, dintre care amintim: documete de inscriere (formular de inscriere), documente tipizate (declaratie de consimtamant privind prelucrarea datelor cu caracter personal, declarative de evitare a dublei finantari, declaratie de apartenenta la grupul tinta) si documente de suport (copie -carte de identitate, copie certificta de nastere, adeverinta de elev, etc.)
In vederea selectiei grupului tinta, se impun urmatoarele criterii si sunt necesare documnete doveditoare:
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF) este organizatie neguvernamentala, non-profit, infiintata in anul 2001, in calitate de partener de proiect cu Hr Specialists SRL (HRS), implementeaza Proiectul AIM – Absolventi incadrati in munca in perioada 18.11.2020-17.11.2022. Valoarea totala a proiectului este 2,373,678.14lei cofinantarea eligibila a beneficiarului - 2,373,678.14 lei
Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!
ADAF
e-MAIL: office@adaf.ro
TEL: 021 210 10 42
WEB: www.adaf.ro